Klaasje Zevenster, deel 2 audiobook

Klaasje Zevenster, deel 2  by  Jacob van Lennep cover

Track. 1

6e bk - 1e hfst

Klaasje Zevenster, deel 2 by Jacob van Lennep

00:00
00:00

(*) Your listen progress will be continuously saved. Just bookmark and come back to this page and continue where you left off.

You are listening Klaasje Zevenster, deel 2 audio by Jacob van Lennep.
Dont forget to share if you like it.
If there is a problem or copyright issue. Let us know by sending the link of this page to email: report@audioaz.com.

Genres

Summary

Een groepje Leidse studenten viert een gezellige Sinterklaasavond in de jaren '20 van de 19e eeuw, als er onverwachts een pakketje aan de deur bezorgd wordt. Tot ieders grote verrassing vinden ze daarin een baby. Zij besluiten zich als groep over het meisje te ontfermen, en ze noemen haar Klaasje Zevenster. Deze roman, een bestseller bij de verschijning in 1866, verhaalt over de lotgevallen van de vondeling.
Dit is deel 2. Klaasje (nu Nicolette genoemd) is een jaar of twintig oud en heeft haar kostschool opleiding afgerond. Zij logeert tijdelijk bij een van haar 'vaders', die inmiddels dominee is in het dorp bij het kasteel van een van haar andere 'vaders', die graaf is. Haar aanwezigheid geeft, direct en indirect, aanleiding tot allerlei verwikkelingen. Maurits, de halfbroer van de graaf, wordt verliefd op Nicolette. Ook de plaatselijke belastingontvanger, een weduwnaar van middelbare leeftijd, heeft een oogje op haar. Maurits' vriend Drenkelaer daarentegen heeft duistere plannen rond een rijke freule uit de buurt. (Samenvatting door Anna Simon)
Andere delen:
Deel 1
Deel 3-5: nog niet klaar

Related audiobooks

Support us to maintain website by share it to your friends

audioAZ

© 2022 AudioAZ.com
contact@audioaz.com
Free and Public domain audiobooks

Audiobook App

Free Audiobooks App for iOS and Android.
Listening on-the-go.